Tuesday, August 18, 2009

FRPs SFO-bløff

Når jeg først har skrevet om Frp og SFO, så er det bare å fortsette. Dette er sendt Hedmarksavisene i dag:

- Frp ljuger er så de tror det sjøl når de nå påstår at SFO ikke lenger skal finansieres av foreldrene, sier Frøydis Sund, SVs andrekandidat i Hedmark.

I gårsdagens Tabloid-sending på TV2 påsto Frp-formann Siv Jensen at Frp ikke mener at SFO skal finansieres av foreldrene til selvkost. Dette stemmer ikke med det Frp skriver i sine egne programmer og på sine hjemmesider. Siv Jensen bløffet foran tv-seerne.

I Frps lokalpolitiske program som er gyldig fra 2007-2011 kan man lese følgende:
"Fremskrittspartiet vurderer ikke skolefritidsordningen som en kommunal kjerneoppgave. Det betyr at skolefritidsordningen selvkostfinansieres av foreldrene." Dette synet går også igjen på Frps hjemmesider. Under "Frp mener" og "skole og utdanning" står det som et kulepunkt at "SFO-tilbudet skal være et selvfinansierende tilbud om barnepass."

Heller ikke i arbeidsprogrammet for neste periode står det noe som opphever standpunktet om at SFO skal selvkostfinansieres. Frøydis Sund mener Siv Jensens uttalelser bare viser at Frp løper fra politikken sin hver gang den er upopulær:

- Dersom SFO skal finansieres av foreldrene alene, vil det bety at svært mange småbarnsforeldre vil oppleve prissjokk i tusenkronersklassen dersom Frp skal bestemme prisen på SFO i norske kommuner. For vanlige folk vil dette langt overgå en eventuell skattelette med Frp, påpeker Frøydis Sund.

- SV vil gjøre SFO billigere og bedre. Derfor foreslår vi en makspris for foreldrebetaling på 1750 kroner i måneden. I tillegg skal det stilles kvalitetskrav til ansatte på SFO og barn skal få et pedagogisk tilbud. Leksehjelp, kulturaktiviteter og idrett skal bli en del av framtidas SFO, og alle barn i 1.-4. klasse skal tilbys en time gratis SFO daglig, forteller Frøydis Sund til slutt.

No comments: