Thursday, August 27, 2009

Økologisk leverpostei

I dag har Karin Andersen, Torbjørn Dybsand og jeg vært på bedriftsbesøk i Ringsaker og besøkt blant annet to gode samvirkebedrifter. Nortura på Rudshøgda og Tine i Brumunddal.

Jeg har fått mye innsikt i en hardt pressa næring, der de store dagligvarekjedene presser på, der de såkalte "små og snille konkurrentene" har helt andre konkurranseforhold; og de som taper på dette er forbruker og ikke minst gårdbrukerne.

I tillegg har vi fått høre om forsøk med 6-timersdagen ved Tine Heimdal - som nå går over fra å være prøveprosjekt til varig løsning. - Slike forsøk vil vi ha i det offentlige også; de positive gevinstene vil være like store. Beholder 6-timersdag

Vi har også gitt innspill på hva Tine bør gjøre for å øke Økomjølk-salget. - Flere produkter som bare er økologiske hilser vi velkommen, og særlig produkter til barn. Vi veit at barnemat er det produktsegmentet med størst andel økologisk kjøp, fordi foreldre vil gi det beste til sine barn. Derfor er det lurt å gi småbarnsforeldre flere muligheter for å velge økologisk også etter at de slutter å gi barnemat.

Derfor var det gledelig å lese at Norgården (Nortura sitt merke for Økologiske produkter) nå kommer med økologisk leverpostei.
Økologisk leverpostei
Nå vet jeg hva som skal stå på frokostbordet vårt framover i alle fall!

No comments: